KAFFE

Vi är ett specialkafferosteri som fokuserar på ljusrostat kaffe. Vi köper in råkaffe av Kafferäven i Göteborg eftersom de handlar råkaffe direkt från gårdar, process-stationer och exportörer som drivs av människor som också är deras vänner. Kafferäven har rest till platser där kaffe växer för att förstå vad som krävs för att odla specialkaffe, och vilka svårigheter som finns på vägen. De har utvecklat en vänskap med passionerade människor, som gör att de kan försäkra dem om att jobba med producenter som har ett socialt och miljömässigt hållbart jordbruk. Det i sin tur gör att vi på AVE kan försäkra oss om att vi köper in råkaffe under bra arbetsförhållanden och att vi värnar om miljön och hållbarheten för framtida kaffedrickare.

Vi ljusrostar alla våra kaffen för att få ut den bästa smaken ur råkaffet och dess ursprung. Råkaffet har olika smak beroende på vilken böna(det finns ett otalt varianter), vilket land(klimat och näring i jorden), höjdmeter(hur lång tid det tar för att kaffebäret att mogna), tvättprocess och hur vi rostar det. Därmed betyder det att vi rostar varje råkaffe olika för att uppnå dess bästa potentiella smak - där det är en fin balans i koppen.

Vad vi vill bidra med till denna värld så är det att dricka kaffe medvetet. 

Design av kaffepåsar

Vår design på våra kaffepåsar har vi skapat själva, då både Emelie och Andrée gillar att måla med akvarell så har våra målningar blivit grund för vår design av kaffepåsar. Dels för att vi tycker om att det är kul att kunna kombinera flera intressen och dels för att vi känner att det blir unikt.